Aktuální informace o zemětřesném roji ke dni 11. 6. 2018

Vzhledem k tomu, že v posledních deseti dnech nebyla v oblasti Nového Kostela zaznamenána další významná seismická aktivita, nebudeme již nadále tuto zprávu aktualizovat. Pokud dojde ke změně situace, uveřejníme na webových stránkách aktuální zprávu.

Aktuální informace o zemětřesném roji ke dni 1. 6. 2018

Dne 1.6.2018 v ranních hodinách se v oblasti západních Čech vyskytla dvě zemětřesení o magnitudech 2.5 a 2.4, obě v hloubce 6.3 km. Tato zemětřesení byla pocítěna obyvateli. Jejich výskyt je pravděpodobně spjat s nedávným seismickým rojem ve stejné oblasti, který probíhal od 10.5.2018 a jehož zemětřesení dosáhla maximálního magnituda 3.8. Informace o zemětřeseních shrnují níže uvedené tabulky a mapa.

Mapa epicenter aktuálních zemětřesení.

 

Datum a čas:1.6.2018, 6:46 SELČ (4:46 UTC)
Magnitudo:2.5
Lokalita:Nový Kostel
Zemětřesení v hloubce 6.3 km, pocítěné obyvateli.

Časový vývoj aktivity v posledních týdnech. Žlutá hvězdička představuje zaznamenané zemětřesení.

 

Datum a čas:1.6.2018, 7:05 SELČ (5:05 UTC)
Magnitudo:2.4
Lokalita:Nový Kostel
Zemětřesení v hloubce 6.3 km, pocítěné obyvateli.

Časový vývoj aktivity v posledních týdnech. Žlutá hvězdička představuje zaznamenané zemětřesení.